Logo_etukirjaimet_oikea_white.png
GLORY OF AFRICA
KESTÄVÄN KEHITYKSEN hyväntekeväisyysprojekti 

"Toteuttaessamme Glory of Africa orpokodille kestävän kehityksen hyväntekeväisyysprojektia, halusimme orpokodin omavaraisuuden mahdollistamiseksi toteutettavien asioiden lisäksi, toteuttaa lasten kanssa jotain merkittävää. Jotain mistä he saavat ideoita ja pohdittavaa: hyödyllisiä työkaluja arkeen ja elämänpolulle".

- Sofia / Projektijohtaja

 

CreatingKind oli mukana suunnittelemassa kestävän kehityksen hyväntekeväisyysprojektia Glory of Africa orpokodille. Projektin kehityskohteet olivat mahdollistaa jatkumo orpokodin toiminalle ja lisätä hyvinvointia paikalliseen yhteisöön. Projekti sisälsi elinkaariajattelun ja omavaraisuuden edistämistä mm. oman kanalan ja kasvimaan avulla, sekä sosiaalisen ja kulttuurisen kestävyyden edistämistä lapsille suunnattujen luovien vuorovaikutusmetodien avulla. 

Valokuvat: Atte Leskinen

 Ohjekuvitus:

 

Hygieniasta huolehtiminen on erityisen tärkeää, mutta ei kuitenkaan itsestäänselvyys. Visuaalisen ohjeistuksen ymmärtää niin lapsi kuin aikuinen.

Elinkaaren ymmärtäminen ja hyödyntäminen edistää omavaraisuutta. Elinkaaren pilkkominen pieniin osiin helpottaa ymmärtämään kokonaisuuten vaikuttavat tekijät. Näin voidaan myös varautua muutoksiin. Elinkaaren kuvittaminen on tehokas tapa kertoa vaadittavista toimenpiteistä tarvitsematta kieli- taikka lukutaitoa.

Ohjeet.jpeg

Vuorovaikutusmetodit:

Missä minä olen hyvä? Tässä sinä olet hyvä:

Lapsille suunniteltiin mm. värityskuvia, joiden avulla kannustetaan löytämään ja arvostamaan omia, sekä toisten vahvuuksia eläinhahmojen muodossa.

Empatia eläimet: 

Lapsille kuvitettiin tilannekuvia eläimistä, jotka tavalla tai toisella edustavat empaattista kanssakäymistä. Näitä ovat erilaisuuden hyväksyminen, toisen arvostaminen ja auttaminen. Ideana on kehittää empatiakykyä pohtien tilanteiden sisältöä samalla värittäen hahmot omannäköisiksi.

Tunne-empatia: EmpatiaNalle 

Eri tunnetilojen tunnistaminen ja ymmärtämien on tärkeää hyvinvoinnin kannalta. EmpatiaNallen avulla lapset pääsevät yhdessä pohtimaan eri tunnetiloja ja kuinka niitä käsitellään. Esimerkiksi Miksi Nalle on surullinen? Mitä toinen voisi sanoa piristääkseen Nallea?

empahty_colouring2.jpg
empathy_bear.jpg

"LAPSET OTTIVAT TEHTÄVÄT INNOLLA VASTAAN"

"Kuvien avulla lapset ja orpokodin aikuiset alkoivat yhdessä pohtia ja keskustella tärkeistä, jopa vaikeistakin aiheista. Lapset kertoivat oppineensa kuvien avulla paljon ja yhdessä tekeminen toi uudenlaista iloa ja tapoja toimia arjessa." - Sofia

Kunnioitamme yksityisyyttäsi:

Yhteystiedot:

+358 50 355 8261

info@creatingkind.com

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

Kartanontie 14 04410 Järvenpää | Y-tunnus: 2944197-7

© 2020 CreatingKind | All rights reserved